Kennisbank Sterk Medezeggenschap voor schoolleiding, bestuur en MR-leden

Eind 2020 is de website www.sterkmedezeggenschap.nl gelanceerd. Hier kun je alle actualiteiten rondom medezeggenschap in het funderend onderwijs vinden. Op deze website staat toegankelijke informatie over de spelregels rond de medezeggenschap, inspirerende ervaringsverhalen, podcasts en handige tips. Vanaf de homepage kun je jouw rol binnen de schoolorganisatie kiezen, zoals schoolleider, bestuurder of MR-lid. Zo vind je direct de informatie die voor jou van belang is.

In de Wet medezeggenschap op scholen (WMS) staan de regels rondom medezeggenschap op scholen in het primair onderwijs en voortgezet onderwijs. Denk aan spelregels rond de samenstelling van een medezeggenschapsraad, de schillende vormen van medezeggenschap en de rechten en plichten van scholen. Het is belangrijk om hier ook als schoolleider en bestuurder goed van op de hoogte te zijn. Naast informatie over je rechten en plichten, vind op de website ook ervaringsverhalen en tips om verdieping te geven aan de medezeggenschap.

Project Sterk Medezeggenschap

De website is een onderdeel van het project sterk medezeggenschap. Het project is een initiatief van het ministerie van OCW en wordt uitgevoerd door CAOP. Het CAOP werkt hierin samen met: PO-Raad, VO-raad, AVS, Algemene Onderwijsbond, CNV onderwijs, FVOV, LAKS, VOO en Ouders en onderwijs. Bekijk de website: www.sterkmedezeggenschap.nl.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.