Programma RAP-vierdaagse 2020 bekend

Het complete programma van de RAP-vierdaagse van 2020 is bekend. De RAP-vierdaagse vindt plaats van 9 tot en met 12 november 2020. Elke dag staat een andere thema centraal en is er een onderdeel kennisdeling en een onderdeel praktijkverhalen. Zo krijg je concrete handvatten om verdere stappen te maken met de RAP. Bekijk hieronder het programma van de RAP-vierdaagse per dag.

Maandag 9 november 2020 | Werving & het regionale loket

Op de eerste dag van de RAP-vierdaagse leidt de route ons langs wervingsvraagstukken en de loketfunctie. Zo lichten we de imagocampagne ‘Jij bent er voor de klas’ toe en gaan we in gesprek over praktijkvoorbeeld Schoolplein Noord. Want hoe heeft Schoolplein Noord het loket voor de 3 noordelijke provincies vormgegeven? De volgende vragen komen aan bod: hoe is de samenwerking tussen de besturen georganiseerd? Hoeveel plekken zijn er voor zij-instromers en hoe worden zij begeleid?

Dinsdag 10 november 2020 | Zij-instroom

Op de tweede dag van de RAP-vierdaagse bewandelen wij de weg van de zij-instromers. Wij nemen je mee in de cijfers rondom zij-instroom. Daarna bespreken we de ervaringen van zij-instromers uit de RAP-regio’s Zwolle e.o., Kop van Overijssel en Veluwe Salland. Want met welke dilemma’s hebben zij te maken? Welke keuzes maken zij daarin en bovenal: wat kunnen anderen leren van de hordes die al zijn genomen?

De route van deze dag sluiten we af met de ervaringen van het convenant ‘Aan de Slag voor de Klas’. Dat is een samenwerking tussen het bank- en verzekeringswezen en het onderwijs.

Woensdag 11 november 2020 | Behoud van personeel door een aantrekkelijke werkomgeving en loopbaanontwikkeling

Dag 3 staat in het teken van behoud van personeel. Want hoe ziet een aantrekkelijke werkomgeving eruit? Wat kan je medewerkers bieden als het gaat om loopbaanontwikkeling? Wij delen de uitkomsten van een theoretische verkenning naar de factoren die bepalend zijn voor een aantrekkelijke werkomgeving. We gaan met elkaar in gesprek over wat het werken in jóuw regio aantrekkelijk maakt.

Ook staan we stil bij loopbaanontwikkeling en de drie thema’s: ontwikkelen, professionaliseren en loopbaanstappen. Dat doe we aan de hand van de verkenning van het Arbeidsmarktplatform PO waarin deze thema’s uiteengezet zijn.

Donderdag 12 november 2020 | Anders organiseren

De vierde dag, tevens slotdag, staat in het teken van innovatie en anders organiseren. De onderwijsomgeving verandert. Wat betekent dat voor de inrichting van het onderwijs? In 31 van 42 RAP-plannen staan activiteiten voor het anders organiseren van het onderwijs. Wij vertellen je over de deelplannen en activiteiten die hierin staan. De PO-raad vertelt je meer over het project ‘Anders Organiseren’. Dit project biedt scholen ondersteuning bij het beantwoorden van innovatievragen. Daarna deelt de RAP-regio PO Zeeland de ervaringen met het Innovatiefonds Zeeland.

De RAP-vierdaagse finisht met een aantal uitdagingen waarover we graag met elkaar in gesprek gaan:

  • Wat kunnen we leren van de coronacrisis over innovatie en het anders organiseren van het onderwijs?
  • Hoe kunnen we regionaal samenwerken bij het anders organiseren van onderwijs?
  • Wat heb jij nodig om je rol bij het anders organiseren goed te kunnen vervullen?

Heb je nog vragen over het programma van de RAP-vierdaagse? Stuur een e-mail aan Arbeidsmarktplatform PO.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.