Professionele leercultuur

Om optimaal ruimte te bieden aan de professionele ontwikkeling en inzetbaarheid van het personeel is op scholen een cultuur nodig waarin leren, ontwikkelen en kennisdeling centraal staan: een professionele leercultuur. Wat is ervoor nodig een professionele leercultuur te creëren en daarvoor beleid te ontwikkelen?

Professionele leercultuur creëren

Project ‘Kom kijken in de klas’ is een initiatief van het Arbeidsmarktplatform PO en prof. Dr. Wim van de Grift en helpt scholen bij het creëren van een professionele leercultuur. Ervaren leerkrachten worden opgeleid tot schoolcoach. Hiermee kunnen ze langere tijd collega’s observeren met het ICALT-lesobservatie-instrument. De aanpak maakt leerkrachten vertrouwd bij elkaar in de klas te kijken, elkaar feedback te geven en elkaar te helpen bij de professionele ontwikkeling.

Mini-college over ‘Kom kijken in de klas’ door prof. Dr. Wim van de Grift

Eind 2019 rondt Arbeidsmarktplatform PO ‘Kom kijken in de klas’ succesvol af. Bekijk de projectresultaten in de Factsheet eindevaluatie Kom kijken in de klas. Geïnteresseerd in de aanpak? Scholen kunnen met nieuwe aanvragen terecht bij prof. Dr. Wim van de Grift. Stuur hiervoor een mail info@arbeidsmarktplatformpo.nl.

<

Opbrengsten uit factsheet evaluatie ’Kom kijken in de klas’

Praktijkvoorbeelden

Veel schoolbesturen, schoolleiders en leraren werken aan een professionele leercultuur. Er zijn verschillende manieren om hiermee aan de slag te zijn. Met regelmaat halen we praktijkvoorbeelden op.